Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan sv. Elizabete proslavljen u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA )

Blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda (FSR) svečano je u subotu 17. studenoga proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje uz brodskog župnika Josipa Matanovića predvodio je domaći gvardijan fra Klaudio Milohanović, a misna čitanja čitali su članovi FSR-a.

U homiliji fra Klaudio promišljao je o djelima koja je velika svetica činila za svoga života. Naglasivši kako je cijelu sebe stavila u službu Bogu i bližnjima, zaključio je kako je ona primjer svima nama kršćanima, a napose članovima FSR-a da znamo poput nje prepoznavati potrebite u svojoj sredini i pomagati im i duhovno i materijalno. „Sveta Elizabeta, premda kraljica, bila je ponizna, služila je drugima, jer je znala da tako služi Bogu. Budimo i mi poput nje osjetljivi za potrebite, svjesni da tako dolazimo do Gospodina. A, ako nam je Gospodin oslonac u životu, nema te prepreke koju nećemo svladati. Neka nam u tome pomogne zagovor ove velike svetice, zaštitnice FSR-a“, poručio je fra Klaudio.

Blagdanu je prethodila trodnevnica koju su predvodili Josip Matanović, župnik župe brodske sv. Dominika Savija, te župni vikari župe Gospe Brze Pomoći; Nino Perica i Gabrijel Prekratić.

Ključne riječi:
FSR Sl. Brod sv. Elizabeta