Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan sv. Nikole proslavljen u Župi Bezgrješnog Srca Marijina u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan sv. Nikole svečano je i ove godine u utorak, 6. prosinca proslavljen u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu.

Misu zornicu u punoj crkvi, u kojoj je uz odrasle bilo mnogo djece, predvodio je župnik Tomislav Ćorluka. Kako je u nedjelju 4. prosinca mons. Prosper Baltazar Lyimo, biskup iz Tanzanije pohodio ovu župu i predstavio život ljudi u njegovoj biskupiji i cijeloj Tanzaniji, te predvodio u ponedjeljak 5. prosinca misu zornicu, predali su mu župljani 12.750 kuna, koje su prikupljali kroz protekla dva adventske tjedna. Zahvalio im je na tome župnik Tomislav te poručio da im sv. Nikola i dalje bude poticaj kako nasljedovati Krista, kako biti čovjek za druge.

Dječicu je posebno na kraju mise obradovao svojim dolaskom sv. Nikola i njegovi anđeli koji su im podijelili simbolične darove. Kako zornice počinju 6 sati poslije njih oni do početka nastave do 8 sate provedu u zagrijanoj vjeronaučnoj dvoranu uz doručak, kojim ih župa časti. Prije polaska u školu zajedno sa s. Ankicom Tomas i vjeroučiteljicom Mirjanom Tolić izmole deseticu krunica za djecu u Ukrajini. Na svaku zornicu donose svoje darove koje će pred Božić poslati toj djeci.

Mons. Prosper Baltazar Lyimo, biskup iz Tanzanije predsjedao je nedjeljnim misnim slavljem u Župi

Ključne riječi:
Slavonski Brod sveti Nikola