Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bogdan blagoslovio prostorije Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

Zagreb (IKA)

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan blagoslovo je u ponedjeljak 16. prosinca prostorije Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH u Zagrebu, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Blagoslovu je prisustvovao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državni tajnici i pomoćnici ministra obrane te drugi djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS RH.

Svim pripadnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH vojni ordinarij mons. Bogdan zaželio je čestit Božić i sretnu i blagoslovljenu Novu godinu te zazvao Božji blagoslov za sve djelatnike i poginule hrvatske branitelje koji su dali živote za slobodu Domovine, kao i za preminule djelatnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

“I danas dok jedni drugima izražavamo iskrene čestitke za Božić i Novu godinu, upućujemo i molitvu za Božji blagoslov za naše pripadnike u međunarodnim misijama diljem svijeta“.

Uz blagoslovnu molitvu, mons.Bogdan osvrnuo se na rođenje Isusa Krista i zajedništvo tijekom došašća i pripreme za Božić.

„Isusovo rođenje je novo stvaranje, kada nastupa novo nebo i nova zemlja. U ovim danima u našim molitvama, Svetom pismu i čitanjima kulminira tema Isusovog povijesnog dolaska u ljudsku povijest. Molimo obilan blagoslov na naše obitelji, na sve koji ovdje djeluju. Neka budu u duhu gorljivi i neka jedni o drugima vode brigu pritječući u pomoć”, poruka je mons. Bogdana.

Blagoslov prostorija MORH-a i Glavnog stožera OSRH tradicionalno se održava svake godine.