Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov novog zvona na kapeli Krista Kralja u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Na Cvjetnu nedjelju, 14. travnja, u samostanu sv. Franje Asiškog u Ogulinu pored kapele Krista Kralja u nazočnosti stotinjak vjernika ogulinski dekan i župnik Zagorja Ogulinskog dr. Željko Blagus predslavio je svečanost blagoslova novog vanjskog zvona na kapeli.

Suslavio je fra Mirko Gregov koji uime franjevaca trećoredaca glagoljaša iz župe bl. A. Stepinca upravlja samostanom. Franjevci upravljaju samostanom od 1937. godine te su se posebno istaknuli u pastoralu bolesnika, da bi od 2001. godine dobili upravljanje novom župom bl. A. Stepinca u kojoj je 2009. sagrađena i blagoslovljena nova župna crkva. Dio vjernika iz župe sv. Križa s bezgraničnom ljubavlju podupire i pomaže rad i djelovanje svoje „kapelice“  na Prapućama. Uz donaciju Obrtničke i tehničke škole ravnateljice Zrinke Ceranić- Jurković kao i majstora Darija Turkovića postavljeno novo zvono na bočnoj strani kapele Krista Kralja. Svečanosti je nazočio i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović s dijelom suradnika kao i brojni vjernici.

Pri obredu blagoslova dr. Blagus je istaknuo: „Zvona zovu nas kršćane i svekoliki Božji puk na bogoslužja. Ovom prilikom se prisjetimo da smo jedna obitelj u jedinstvu po Kristu.“ Nakon blagoslova zvona fra Mirko Gregov obavio je blagoslov maslinovih grančica, nakon čega je u kapeli slavljena misa uz pjevanje Muke. Korizmene napjeve izvodio je mješoviti župni zbor uz orguljsku pratnju Marija Lovničkog.

Ključne riječi:
novo zvono Ogulin