Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov vatrogasnog doma i misa za Martinje

Ogulin (IKA)

U naselju Turkovići u Ogulinu u četvrtak 11. studenoga svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika naselja sv. Martina, a tom je prilikom župnik Župe sv. Križa iz Ogulina, kojoj pripadaju Turkovići, vlč. Nikola Prša blagoslovio obnovljeni vatrogasni dom.

Svečanosti su nazočili brojni vatrogasci iz Područne vatrogasne zajednice Ogulina (Ogulin, Saborsko, Plaški, Josipdol, Oštarije, Ribarići, Zagorje, Jasenak) gosti iz Brinja i Otočca, predsjednik ŽVZ Karlovačke županije Robert Hranilović, kao i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović uz zamjenika Danijela Vukelju.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, predsjednika DVD-a Turkovići Josipa Turkovića i gradonačelnika Dalibora Domitrovića, župnik vlč. Nikola Prša blagoslovio je obnovljeni vatrogasni dom, a tom je prilikom poručio da „sve svoje prošnje stavljamo u zagovor sv. Martina“. Nakon što je vrpcu obnovljenog doma presjekao najmlađi vatrogasac desetogodišnji Ivor Turković, u domu je slavljena misa. Tom prilikom vlč. Prša je istaknuo: „Sv. Martin svojim životom je ponajbolji primjer dobrog pastira koji je donosio mir među kler, ali i u svjetovne krugove“. Propovjednik je zatim govorio o kraljevstvu Božjem koje je zanimalo i farizeje, za kojim su mnogi žudili, no teško su poimali Boga. Ima onih koji Božjoj milosti otvaraju svoje srce, te vide Božji trag u drugima. Mi često tražimo znakove, za obitelj, zdravlje, školovanje. Našli bismo ih ako bismo im prilazili vjerom. Martin je kao visoki vojni časnik dao svoj ogrtač siromašnome. Budimo i mi takvi, pomažimo onima u potrebi“, potaknuo je vlč. Prša.