Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-nikola-prsa

U Ogulinu upaljena prva adventska svijeća

U Parku kralja Tomislava u Ogulinu u subotu 26. studenog svečanim paljenjem prve adventske svijeće i adventske rasvjete otvoren je ovogodišnji program „Advent u Ogulinu“.

Proslava sv. Martina u Turkovićima

U naselju Turkovićima u Župi sv. Križa u Ogulinu svečano je u petak 11. studenoga proslavljen blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika tog dijela župe i naselja koji se slavi već više godina.

Blagoslov kruha u Ogulinu

U Župi sv. Križa u Ogulinu u nedjelju 16. listopada održani su Drugi dani kruha u organizaciji Društva naša djeca Ogulin, Grada i Župe sv. Križa.

Služba riječi za početak školske godine

Služba riječi povodom početka nove školske i vjeronaučne godine služena je u srijedu 7. rujna u župnoj crkvi Svetoga Križa u Ogulinu za učenike Prve osnovne škole Ogulin.

Rokova na Liščevki  

Po tradiciji proslava Rokove na Liščevki održana je u nedjelju 21. kolovoza kod istoimene kapelice posvećene sv. Roku koju je 1996. godine blagoslovio tadašnji umirovljeni riječki nadbiskup Josip Pavlišić.

Proslavljena Rokova u Ogulinu

Blagdan sv. Roka svečano je proslavljen u utorak 16. kolovoza u Župi Svetoga Križa u južnom predgrađu Ogulina Lomostu gdje se stoljećima štuje i gdje je njemu u čast sagrađena crkvica.

Misa za domovinu slavljena u Ogulinu

Na Dan državnosti u ponedjeljak 30. svibnja u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu misu za domovinu predvodio je župnik Nikola Prša, a nazočni su bili predstavnici braniteljskih udruga, policije i vatrogasaca kao i članovi KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja Ogulinskog.

1 2 3