Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen kip sv. Nikole Tavelića u Momićima

Momići (IKA)

Don Damir Bistrić blagoslovio je u utorak, 14. studenog 2023., novi kip sv. Nikole Tavelića u crkvi Gospe Fatimske u Momićima.

Misno slavlje toga dana je predvodio don Damir Bistrić.

Slijediti Krista, autentično ga propovijedati, naviještati njegovu ljubav pod cijenu života, to je ono što je bitno, jer za život je bitan Isus Krist  i u Isusu Kristu se zadobiva sva snaga života. „To je veliki Nikola Tavelić prepoznao, najprije naviještajući Božju riječ bogumilima u Bosni, koji su zastranili i otišli slijediti nekakvog drugačijeg Krista, do onog najsavršenijeg – kada je sa svojom subraćom otišao propovijedati gdje je Krist započeo svoje spasenjsko djelo – u njegovu domovinu. Danas nam je potrebno novih Tavelića, koji će obnoviti  snagu milosti“, naglasio je u homiliji don Damir.

Nikola Tavelić, nije se bojao propovijedati Božju Riječ, ni onda kad su mu prijetili smrću. „Danas se kršćanstvo pokriva velima, koje zapravo nemaju nikakvo kršćanstvo u sebi, jer, važno je ne svjedočiti u današnje vrijeme svoju vjeru, ako svjedočiš Isusa Krista postaješ opasnost kršćanima  koji su zaspali u svom kršćanstvu“, upozorio je.

Propovjednik je pozvao okupljene na molitvu za ratom pogođena područja. „Probudimo svoju vjeru, ponovno se vratimo u otajstvo milosti, a danas na osobit način molite za mir u Jeruzalemu, za mir u Izraelu, da doista Božji mir bude u ovim eskalacijama zla izvor pomirenja. Bog je izvor mira, poštovanja i ljubavi, a očito to današnjem svijetu treba više nego išta. Jer mi se svi koristimo svojim vlastitim oružjima samo kako bi bili protiv ljubavi Kristove, zato je za nas kršćane važno u ovom svijetu razdiranom različitim kušnjama, ostati u prokušanosti nade i  ljubavi“, kazao je.

„Neka nam Nikola Tavelić bude nova snaga u našem vremenu, našem životu, da se vratimo na izvore, jer izvori su samo tamo gdje je Krist, zato snažno živimo svoju vjeru, ne bojeći se nikakve druge stvarnosti oko sebe, snažno naviještajmo, pa i pod cijenu života – da je Isus Krist naš Bog, jedini Spasitelj koji je za nas umro“, poručio je don Damir.

„Neka nas naš sveti Nikola Tavelić ponovno pozove na otajstvo ljubavi, i neka u snazi milosti posveti nas – naš napaćeni narod razdiran različitim stvarnostima  (…). Neka nas nijedna stvarnost, koja bi nas mogla možda pogoditi, ne odvede u očaj, samosažaljenje, u netrpeljivost ili nekakve oblike takozvanih tolerancija, jer nama je potrebno samo jedno – imati mir u svom srcu! Neka snažno bude uz nas da znamo naviještati Isusa Krista (…)“, zaključio je homiliju don Damir Bistrić.