Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-nikola-tavelic

Karin: Pohod Ikone Kraljice franjevačke obitelji

Ikonu Kraljice franjevačke obitelji preuzeo je član Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „ Gospe od Anđela“ iz Karina Ladislav Vojnić-Tunjić od Mjesnog bratstva „Svetog Ante“ iz Knina. Čašćenje Ikone Kraljice Franjevačke obitelji bilo je 13. i 14. studenoga u franjevačkom samostanu u crkvi Svete Marije Bezgrešne.

Svečano otkriven kip sv. Nikole Tavelića na Sionu

U nazočnosti hrvatskih hodočasnika, svećenika i bogoslova Hrvata koji su na službi ili studiraju u Svetoj Zemlji te domicilnoga puka, u Jeruzalemu je, na Sionu, 14. studenog, svečano otkriven kip Sv. Nikole Tavelića, prenosi Katolički tjednik.

Sv. Nikola Tavelić proslavljen u Slavonskom Brodu

Svetkovina prvoga kanoniziranog hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića, prezbitera i mučenika, proslavljena je u ponedjeljak 14. studenoga u istoimenoj Župi u Slavonskom Brodu - naselje Jelas. 

Posljednji dan trodnevnice sv. Nikoli Taveliću

Na završetku priprave za proslavu blagdana sv. Nikole Tavelića u njegovom Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku, posljednjeg dana trodnevnice u nedjelju 13. studenoga 2022., večernju misu predslavio je magistar sjemeništaraca Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualca fra Zvonimir Pervan.

Drugi dan trodnevnice sv. Nikoli Taveliću

Drugoga dana trodnevnice uoči blagdana sv. Nikole Tavelića, u subotu 12. studenoga 2022., u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku misu je predslavio župni vikar u Molvama fra Franjo Čolakovac, OFM Conv.

Osmi petak velike devetnice sv. Nikoli Taveliću

Misu na osmi petak velike devetnice uoči blagdana sv. Nikole Tavelića, prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca, 4. studenoga u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Šibeniku predslavio je župnik Župe sv. Petra na šibenskim Vidicima fra Željko Klarić, OFM Conv.

1 2 3 8