Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen temelj Katehetsko-kulturnog centra za mlade u Đakovici na Kosovu

Đakovica (IKA/KTA)

Temelje Katehetsko-kulturnog centra za mlade u Đakovici na Kosovu blagoslovio je biskup u miru Hil Kabashi, OFM u nedjelju, 8. siječnja u nazočnosti župnog pastoralnog vijeća i brojnih vjernika, izvijestila je Franjevačka provincija Bosne Srebrene.

Nakon blagoslova temelja, a u povodu završetka ovogodišnjeg blagoslova obitelji, u velikoj dvorani franjevačkog samostana organiziran je zajednički ručak svih crkvenih odbornika župe s fratrima, u znak poštovanja i zahvalnosti za njihovo odano služenje župi.

Odbornike su pozdravili i zahvalili im: fra Lovro Gavran, gvardijan i župnik Župe sv. Petra i Pavla, biskup Kabashi, najstariji član župne zajednice, te fra Aleksandar Tanushi, župnikov povjerenik za pastoral. I odbornici su prihvatili taj znak pažnje i obećali i ubuduće podržavati franjevce, zahvalni za njihovo samoprijegorno zalaganje za vjersku pouku i odgoj mladih.

Franjevačko bratstvo u Đakovici odavno osjeća potrebu za jednim prikladnijim centrom za vjersku pouku i odgoj mladeži te za razne druge kulturne aktivnosti župne zajednice. Naime, sve se to posljednjih 30-tak godina obavljalo unutar samog samostana, a prostora nije bilo dovoljno ni za vjeronaučne dvorane, ni za samostansku biblioteku. Stoga su se franjevci odlučila za izgradnju novog Katehetsko-kulturnog centra za mlade u samostanskom dvorištu.