Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljena obnovljena kapelica Mučeništva sv. Ivana Krstitelja

Staro Petrovo Selo (IKA)

Obnovljena kapelica Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Starom Petrovom Selu blagoslovljena je u četvrtak 29. kolovoza, na blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja.

Kip sv. Ivana Krstitelja za kapelicu je nabavila klarisa s. M. Suzana Muzuković, rodom iz Starog Petrovog Sela, a kapelicu su uredili vjernici dijela sela koje joj gravitira.

Svečanu euharistiju kod kapelice predvodio je mons. Antun Prpić, arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i župnik u Brodskom Stupniku, a nekadašnji župnik u Starom Petrovom Selu.

Podsjetio je vjernike da su u mjestu, uz župnu crkvu Sv. Antuna Padovanskog izgrađene tri kapelice: Gospe Žalosne, Mučeništva sv. Ivana Krstitelja i Sv. Valentina – sve tri 1857. godine. Kazao je kako su se okupili proslaviti blagdan sveca i blagosloviti kapelicu, ali i moliti za sve koji su od njezine gradnje i kroz obnovu sve do danas živjeli tu i dolazili molili zagovor sv. Ivana Krstitelja.

U koncelebraciji su bili štivički župnik Josip Vračarić i domaći, staropetrovoselski Ivan Nikolić koji je zahvalio vjernicima na dolasku, a posebno svima koji su sudjelovali u obnovi i uređenju kapelice.