Budi dio naše mreže
Izbornik

Božić s prijateljima HPD Klek u Ogulinu

Ogulin (IKA)

Božićni koncert Hrvatskoga pjevačkog društva Klek iz Ogulina pod nazivom “Božić s prijateljima“ održan je u subotu 5. siječnja u Ogulinu.

Već po tradiciji u božićnom vremenu HPD Klek daruje građanima prigodni koncert s repertoarom božićnih pjesama koji je ovaj put održan u konferencijskoj sali Pučkog otvorenog učilišta. Koncert je održan u nazočnosti stotinjak ljubitelja zborskog pjevanja među kojima i zamjenika gradonačelnika Ogulina Danijela Vukelje.

Jednosatni koncert pod vodstvom i uz orguljsku pratnju umjetničke voditeljice Lidije Stipetić otvorili su božićnom pjesmom „U to vrijeme godišta“, a na repertoaru su se našle skladbe božićne tematike od Grubera, Malatesta, Brajše, Gounoda, Banova, Runjića i Ninčevića, s čijom skladbom „Zvone zvona Božić je“ su i završili koncert. HPD Klek je inače najstarija udruga u gradu podno Kleka koja iza sebe ima već 124. godinu umjetničkog djelovanja kao rasadnik zborskog pjevanja Ogulina, a posljednjih godina započeli su postupnu smjenu generacija, uvode u svoj sastav mlade snage, od kojih se na ovom koncertu predstavila mlada solistica Melanie Luketić.

Ključne riječi:
HPD Klek