Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna priredba u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Katolička osnovna škola u Šibeniku priredila je 21. prosinca božićnu priredbu pod nazivom „Božićna priča“, te je među ostalima nazočio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Na početku je nazočne pozdravila ravnateljica s. Mandica Starčević ukratko predstavivši molitveno-duhovne sadržaje i karitativne akcije koji su tijekom ovog došašća ostvareni u školi.

U traženju prave božićne priče koju su pričale majke o Isusu, Mariji i Josipu, štalici i pastirima, gledatelji predstave mogli su posjetiti zemlju Adventiju čiji stanovnici uspijevaju otkriti da Bog u malom djetetu daruje novi početak. Božićna priča ostvarena je suradnjom učiteljica Marine Klarić, Višnje Štropin i Marite Županović.

Školski zbor vodila je učiteljica Luiđa Cvitan, dok su plesne korake uvježbavale učiteljice Ines Baljkas Nakić i Ivona Abramović.

Završnu riječ uputio je šibenski biskup Tomislav Rogić, zahvalivši svim sudionicima izvedbe. Potaknuo je okupljene na prepoznavanje istinitog sadržaja Božića i potrebe da ga dočekamo otvorena srca. Umirovljeni biskup Ante Ivas istaknuo je ljepotu hrvatskih božićnih pjesama te je započeo pjevati pjesmu „Radujte se narodi“.