Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićne i novogodišnje čestitke predsjednika Vlade nadbiskupu Puljiću i kardinalu Bozaniću

Zagreb (IKA)

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je božićne i novogodišnje čestitke predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću i zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Bozaniću, priopćeno je iz Vlade RH.

U čestitki kardinalu Bozaniću premijer Plenković je istaknuo: “Osjećaji mira, ljubavi i povjerenja, kao i snaga vjere, koje kršćanski blagdan Kristova rođenja snaži u našim srcima, osobito su nam nadahnuće u svim životnim kušnjama, odlukama i djelovanju.

Uz jačanje naše vjere i kršćanskih vrijednosti, u duhu Božića posebno je važno skrbiti se o zdravlju i učvršćivati obiteljsko zajedništvo te poticati međusobno poštovanje, solidarnost i brigu prema drugima, osobito najugroženijima među nama. 

Suočeni s brojnim izazovima, za boljitak, mir i sigurnost svakog hrvatskog čovjeka, ostajemo posvećeni ostvarivanju odgovornih zadaća koje su pred nama.

Uime hrvatske Vlade i u svoje vlastito, Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije, od srca želim blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu 2022. godinu.”

U čestitki nadbiskupu Puljiću, predsjednik Vlade ističe: “Najradosniji obiteljski blagdan dočekujemo s nadom da ćemo, ojačani snagom Kristova rođenja, nadvladati teškoće i izazove kojima smo izloženi. 

Neka nas božićno vrijeme potakne da u suočavanju s dugotrajnom pandemijom budemo nadahnuti kršćanskim vrijednostima solidarnosti, nesebičnosti, skrbi za bližnjega te zaštitom svakog ljudskog života.

U tom duhu, želim Vam da ovo blagdansko vrijeme provedete u miru i radosti.

Vama i svim svećenicima, redovnicama, redovnicima te svim katoličkim vjernicima u domovini i inozemstvu, želim sretan i blagoslovljen Božić te zdravlje, sreću i mnogo uspjeha u novoj 2022. godini.”