Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-josip-bozanic

Kardinal Bozanić o važnosti dijaloga Crkve i državnih institucija

Nakon sastanka u Banskim dvorima u ponedjeljak 20. siječnja, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izjavio je da je na susretu visokih predstavnika hrvatskih vlasti i kršćanskih Crkava u Europi istaknuta važnost dijaloga kršćanskih Crkava i političkih zajednica.

Kardinal Bozanić predvodio sprovodne obrede za preminulog o. Ivana Fučeka

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u srijedu 15. siječnja na zagrebačkome Mirogoju pogrebne obrede za preminuloga isusovca o. Ivana Fučeka, jednoga od najuglednijih hrvatskih moralnih teologa i duhovnika koji je, u 94. godini života, 76. godini redovništva, i 65. godini svećeništva, umro 12. siječnja, okrijepljen svetim sakramentima i okružen subraćom u isusovačkoj zajednici na Fratrovcu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić predvodio svečanu misu na svetkovinu Bogojavljenja u župi Svih svetih u Sesvetama

"Kad se čovjek pokloni Bogu onda spoznaje pravi put i sposoban je pronaći smisao života kojeg jedino Bog može dati", rekao je u homiliji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodeći u župi Svih svetih u Sesvetama euharistijsko slavlje svetkovine Bogojavljenja u koncelebraciji sa župnikom preč. Mariom Miglesom, župnim vikarom vlč. Leopoldom Ćurčićem i nadbiskupskim tajnikom vlč. Ivanom Lukićem.

Kardinal Josip Bozanić predvodio misu zahvalnicu u zagrebačkoj katedrali

Na posljednji dan građanske godine u utorak 31. prosinca 2019. svečano zahvalno euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu s pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim te dvadesetak svećenika i đakona među kojima su bili kanonici Prvostolnoga kaptola zagrebačkog i prebendari Prvostolne crkve zagrebačke te o. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

1 2 3 12