Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-josip-bozanic

Pozdravni govor kardinala Josipa Bozanića na otvorenju 61. TPT-a

Nadbiskup metropolit zagrebački i veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kardinal Josip Bozanić uputio je uvodnu riječ na otvorenju 61. teološko-pastoralnog tjedna, u utorak 26. siječnja, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pozdravni govor prenosimo u cijelosti.

Otvoren 61. teološko-pastoralni tjedan

Na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u utorak 26. siječnja otvoren je 61. teološko-pastoralni tjedan koji se ove godine zbog pandemije održava u skraćenom obliku, uz ograničeni broj publike i bez popratnih sadržaja.

Kardinal Bozanić susreo se s ministrom Božinovićem

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 15. siječnja u Uredu zagrebačkog nadbiskupa (Kaptol 29) s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom unutarnjih poslova dr. Davorom Božinovićem, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić u obilasku potresom pogođenih područja: Ovo je čudo dobrote!

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić, zajedno s pomoćnim biskupima Ivanom Šaškom i Mijom Gorskim, u ponedjeljak 4. siječnja posjetio je područja stradala u potresu. Nakon obilaska teško oštećene crkve u Petrinji kardinal je u obraćanju novinarima pohvalio zajedništvo ljudi, crkvenih institucija u domovini i iseljeništvu i humanitarnih organizacija u pomoći stradalima.

I papa emeritus Benedikt XVI. izrazio blizinu žrtvama potresa

Nakon što je papa Franjo na općoj audijenciji u srijedu 30. prosinca pozvao na "ublažavanje patnja dragomu hrvatskomu narodu" koji je pogodio potres, s nadnevkom 31. prosinca, papa emeritus Benedikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je također izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima.

1 2 3 22