Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin

Ogulin (IKA)

U konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu u petak 20. prosinca održan je božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin, najstarije kulturne ustanove podno Kleka koja djeluje već 146 godina.

Pod ravnanjem dirigenta prof. Ivana Mastena održali su jednosatni koncert pod nazivom „Darujmo ljubav“ koji je uključio 12 glazbenih sekvenci primjerenih vremenu dočekivanja Božića.

Bio je to punoljetni 18. božićni koncert ogulinskih puhača koji djeluju u okviru mjesnog DVD-a Ogulin i koji su posljednjih godina doživjeli veliki kvalitativni uzlet od kada djeluju pod vodstvom profesora glazbe Ivana Mastena iz Karlovca.

Svojom izvedbom puhački orkestar pokazao je da je zasluženo u samom vrhu hrvatske puhačke glazbe te su na 33. državnom susretu puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom nagrađeni brončanom plaketom. Osim toga snimili su prvu samostalnu skladbu njihova člana i studenta gitare na Akademiji za umjetnost i kulturu sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Domagoja Vukovića.