Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni ručak za potrebite

Rijeka (IKA)

U povodu skorašnjeg blagdana Božića volonteri Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” u Rijeci tradicionalno su u subotu 21. prosinca organizirali u vjeronaučnoj dvorani kapucinskog samostana Gospe Lurdske zajednički ručak s ljudima koji žive na ulicama grada na Rječini.

Puno ljubavi uložili su u pripremu hrane čiji miris se širio samostanskim prostorima kroz čija vrata su ulazili oni koji si svakodnevni topli obrok ne mogu priuštiti. Na božićni ručak bili su pozvani svi korisnici Socijalne samoposluge, kao i korisnici riječkih prihvatilišta za beskućnike, poručila je ministra Franjevačkog svjetovnog reda – Mjesnog bratstva Trsat, voditelja ove karitativne ustanove Nela Pujić. „Radosni smo što im možemo ponuditi topli obrok, kolače koje smo za njih s radošću napravili. Njihov dolazak nama je poticaj da i dalje činimo dobro“, izjavila je.

Pujić je upozorila na poteškoće s kojima se u radu Socijalna samoposluga trenutačno suočava – nedostatak prehrambenih namirnica. Ova karitativna samoposluga mjesečno opskrbljuje hranom 550 korisnika, odnosno obitelji. Glavni izvor prikupljanja namirnica bile su donacije građana u trgovačkim centrima. Odnedavno, iz nepoznatih razloga trgovački centri onemogućili su im prikupljanja hrane. Zahvaljujući akciji „Mladi protiv gladi“ u riječkim osnovnim i srednjim školama prikupljene su namirnice koje su ovaj mjesec podijeljene potrebitima, no police su već sada prazne, a potrebitih je sve više, upozorava Pujić. Građani koji žele donirati hranu i higijenske potrepštine mogu ih donijeti u prostore Socijalne samoposluge na tržnici Brajda uz prethodni dogovor na broj telefona: 097 636 3946.