Budi dio naše mreže
Izbornik

Bračni par Glumac, sa 72 godine bračnog zajedništva, upalio 4. adventsku svijeću na Lastovu

Lastovo (IKA)

Najstariji bračni par na Lastovu Marija i Antun Tonko Glumac upalili su 4. svijeća na adventskom vijencu u predvečerje posljednje nedjelje došašća 18. prosinca u trijemu ispred župne crkve Sv. Kuzme i Damjana na Lastovu.

Marija i Antun su u brak stupili 1949. godine na Lastovu te su u listopadu ove godine proslavili 72 godine bračnog zajedništva.

Prigodnu molitvu predvodio je upravitelj župe don Tonći Ante Prizmić. Poslije molitve župnik je zahvalio teti Mariji i dundu Tonku, kao i župnom zboru što je pjesmom uveličao obred paljenja svijeće. Zahvalio je i klapi Ladeste koja je trebala prošli vikend pjevati na paljenju svijeća, no nije jer pojedini članovi nisu mogli zbog nevremena doći na Lastovo, te su ovaj put zapjevali.

Nakon paljenja svijeća u organizaciji Osnovne škole Braća Glumac uslijedila je prodaja dječjih rukotvorina od kojih je jedna pripala i bračnom paru Glumac. Naime, na samom kraju molitve umirovljena učiteljica gospođa Ivelja uime školaraca i školskog osoblja, sadašnjeg i nekadašnjeg, uručila im je prigodni poklon kao prvim, dobrim, susjedima osnovne škole.

Nakon paljenja svijeća klapa Ladeste pjesmom je počastila nazočne, a vrijedne ruke Lastovki su sve počastile kolačima.

Prvi put organizirano paljenje adventskih svijeća na Lastovu tako je zaključeno, a zajednica je stekla još jedno lijepo iskustvo međusobnog povezivanja u ozračju iščekivanja blagdana Isusovog rođenja.

ENHANCE_LOWLIGHT