Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas cvijećem zahvalio majkama

Zagreb (IKA)

Caritas Zagrebačke nadbiskupije je na Majčin dan 12. svibnja u pet župa Zagrebačke nadbiskupije darovao majkama cvijeće u znak zahvalnosti što su prihvatili poziv i dar majčinstva, u svoj njegovoj ljepoti i radosti ali i težini i odgovornosti, izvijestio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Lončanice su podijeljene poslije misa u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Malešnica-Oranice (Zagreb), Župi sv. Nikole biskupa u Donjoj Zelini, Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Mahičnom, Župi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedjelji i Župi sv. Vida mučenika u Brdovcu.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, svjestan važne uloge majke u obitelji i društvu, tijekom čitave godine pomaže majkama na razne načine, između ostaloga: pružajući sklonište njima i njihovoj djeci u Kući za žrtve obiteljskog nasilja, osposobljavajući ih za samostalan život kroz razne izobrazbe i pomažući im da prebrode proživljene traume; pružajući smještaj i prehranu trudnicama i majkama s novorođenčadi na Majčinskom odjelu Kuće ljubavi na Savici-Šancima, pomažući im u prihvaćanju majčinske uloge i osposobljavajući ih za samostalan život, pružajući njima i djeci potrebnu zdravstvenu skrb; socijalno ugroženim samohranim majkama pruža pomoć u naravi kroz projekt Socijalne samoposluge, a novčanu pomoć prema procjeni Socijalne službe; stručnu psihološku i duhovnu pomoć Caritas im pruža kroz usluge Obiteljskog savjetovališta. Osim toga brojnim majkama pomažu neposredno župni Caritasi, kojih je trenutačno aktivno 165 u Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema svojim mogućnostima – novčanim, materijalnim i stručnim.