Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas i ove godine u Lici sadi krumpir za potrebite

Gospić (IKA)

I ove godine u Lici se sadi krumpir za potrebe Caritasa Gospićko-senjske biskupije u suradnji s tvrtkom „Agro-Velebit“, objavila je 17. svibnja Lika Online.

O sadnji krumpira izvijestio je direktor Caritasa Gospićko-senjske biskupije vlč. Luka Blažević. „Sadnja je krenula i ove godine ćemo sav urod opet usmjeriti na potrebite. Sada je nemoguće govoriti o količinama, ali vjerujem da one neće biti manje od lanjskih desetak tona koje smo poslali Caritasovim pučkim kuhinjama“, istaknuo je don Luka.

Caritas krumpir sadi u suradnji s tvrtkom „Agro-Velebit“ iz Lovinca. Direktor tvrtke Nikola Vidaković rekao je da svake godine dio oranica ustupe Caritasu. „Sadnja je već krenula i očekujemo da bismo i ove godine za potrebe Caritasa posadili krumpir na površini nešto većoj od pola hektara. Lani smo tako pobrali više od 10 tona vrhunskog krumpira. Vjerujem da bi ta količina ove godine mogla doseći i do 15 tona“, rekao je direktor Vidović.

Osim usluga sadnje i tretiranja krumpira tijekom godine, „Agro-Velebit“ besplatno ustupa dio svojih oranica za humanitarne svrhe, a na tim njivama rade Caritasovi volonteri, objavila je Lika Online.