Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas uređuje stanove potrebitim umirovljenicima

Zagreb (IKA)

U okviru projekta »Djela solidarnosti« od 23. siječnja Caritas Zagrebačke nadbiskupije uredio je 13 stanova starijih sugrađana slabijeg materijalnog stanja.

Stanovi su ličeni djelomično ili potpuno, jednom ili više puta, ovisno o stanju stambenog prostora, a uređena površina zidova i stropova iznosi 876 m2. Uz navedeno, u jednom stanu obojana je unutrašnja i vanjska stolarija.
Radovi su uključivali pripremu i ličenje zidova ili/i stropova te čišćenje stana poslije ličenja, bilo je i stanova u kojima su prethodno gletani i/ili impregnirani zidovi i/ili stropovi te su ujedno obavljeni i neki manji kućanski popravci.
Sve radove obavljao je Caritasov zaposlenik Dubravko uz pomoć volontera, a radovi po svakom stanu trajali su od jednog do pet dana, ovisno o kvadraturi koja se ličila.
Uređivanje stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja zagrebački Caritas provodi već niz godina, a prošle godine ta se aktivnost provodila u okviru projekta »Djela solidarnosti« koji je sufinancirao Grad Zagreb te je uređeno, renovirano i opremljeno ukupno 11 stambenih prostora, izvijestila je voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov.
Caritas nastavlja s uređivanjem stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja, a svi koji donacijama ili volonterskim radom žele sudjelovati u ovom projektu mogu se obratiti na e-adresu: sklaric@czn.hr ili broj mobilnog telefona 098 98 40 592.