Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Zagrebačke nadbiskupije predstavio iskustva u provedbi FEAD projekta

Zagreb (IKA)

U Caritasovoj Kući za mlade „Da život imaju!” u Zagrebu je 4. svibnja održan posjet prostorijama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i predstavljanje provedbe projekata sufinanciranih u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Svoja iskustva u provedbi projekta „Caritas – ne riječima, već djelima II” Caritas Zagrebačke nadbiskupije izložio je predstavnicima Europske komisije i Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te predstavnicima Upravljačkog i Posredničkog tijela.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zaželjela je dobrodošlicu svim sudionicima i ukratko opisala djelovanje nadbiskupijskog Caritasa.

Voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov predstavila je ciljeve, tijek projektnih aktivnosti i postignute rezultate projekta koji se provodio od 25. ožujka 2022. do 25. ožujka 2023. godine, a bio je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

Koordinatorica projekata Sandra Vrbančić osvrnula se na izazove u provedbi projekta te predstavila prijedloge koji bi unaprijedili i olakšali provedbu budućih projekata financiranih iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

U razgovoru koji je uslijedio dotaknute su različite teme vezane uz unapređenje suradnje i razvijanje usluga pomoći socijalno ugroženim osobama kroz FEAD. Predstavnici EU komisije izrazili su zadovoljstvo s onim što su čuli te su postavili neka pitanja i dali neke prijedloge vezane uz buduće projekte financirane iz Fonda.