Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasov adventski susret umirovljenika

Zagreb (IKA)

Tradicionalni Caritasov Adventski susret umirovljenika, održan ove godine u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, okupio je 14. prosinca dvjestotinjak osoba starije životne dobi.

Program susreta započeo je molitvom krunice i misnim slavljem koje je predvodio župnik fra Nikica Ajdučić. U prigodnoj homiliji fra Nikica je potaknuo sudionike misnoga slavlja na zauzetiju pripremu za proslavu Božića.

”Crkva nam u toj pripravi daje svijetli lik Isusove Majke. Ona je prvi znak Došašća”, primijetio je te ih potaknuo da se poput nje, poniznom služenju Bogu, pripremaju za Božić. Također je istaknuo lik svetog Ivana Krstitelja, čije je služenje Bogu bilo označeno poniznošću. Kao treći veliki lik Došašća naveo je sv. Josipa, skrbnika Isusova i zaručnika Blažene Djevice Marije, koji vjernike potiče da se ispitaju u svojoj savjesti koliko su pravedni prema Bogu i ljudima.

Potaknuo je okupljene da molitvom i dobrim djelima održavaju duhovnu budnost u iščekivanju Božića. Sve je podsjetio kako sva dobra ponajprije primamo od dobroga Boga, zatim od darežljivih i sućutnih ljudi, bilo izravno bilo preko Caritasa. Na svemu tome čovjek treba biti zahvalan ali treba i sam davati potrebitijima od sebe – jer nas Sveto pismo uči da je blaženije davati nego li primati, istaknuo je fra Nikica.

Skupina Caritasovih korisnika poslije svete mise primila je bolesničko pomazanje. U ime ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar okupljene je pozdravio i Davor Zeko, voditelj Službe župnih caritasa. Susret je završio podjelom dvjestotinjak paketa higijenskih i prehrambenih proizvoda.

Ključne riječi:
Caritas susret umirovljenici