Budi dio naše mreže
Izbornik

Časoslov blaženicâ Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa

Đakovo (IKA)

Krajem prosinca 2019. godine objavljen je novi dodatak Božanskomu časoslovu na hrvatskom jeziku, a to je Časoslov blaženicâ Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa. Blaženice Družbe su blažena majka Marija Terezija Scherer, utemeljiteljica Družbe (16. lipnja), blažena sestra Ulrika Nisch (8. svibnja) i blažena sestra Zdenka Schelingová (30. srpnja).

Časoslov blaženicâ donosi sve časove (Služba čitanja, Jutarnje hvale, Srednji čas, Večernje hvale), a u Dodatku objavljeni su dijelovi iz Božanskoga časoslova koji su nepromjenjivi, a koji će biti velika pomoć za sve koji Časoslov budu molili (psalam za Pozivnik, Tebe Boga hvalimo, Blagoslovljen, himni za Srednji čas, dopunska psalmodija za Srednji čas, Veliča).

Časoslov blaženicâ namijenjen je prvenstveno Milosrdnim sestrama sv. Križa Hrvatske provincije, ali i svim moliteljima Časoslova, napose skupinama koje sestre vode u Đakovu, odnosno u mjestima u kojima djeluju (Dom duhovne pomoći, Dom za mlade Betanija, FRAMA, Terezijin krug i dr.). Tisak je dvobojan, tvrdi je uvez, a na naslovnici otisnut je grb Družbe.

Osobitost ovoga izdanja jesu originalni himni koje su sastavile sestre Hrvatske provincije. Uz Milosrdne sestre sv. Križa Hrvatske provincije, suizdavač je ovoga djela Kršćanska sadašnjost iz Zagreba. Časoslov blaženicâ uredila je s. Marija Stela Filipović, SCSC.