Budi dio naše mreže
Izbornik

U Cerovniku slavljena misa za branitelje

Cerovnik (IKA)

U župnoj crkvi Uzašašća Isusova u Cerovniku utorak 4. kolovoza slavljena je misa za branitelje.

Misa se trebala održati u prvom oslobođenom naselje u Oluji u Ogulinskom kraju, Vajin vrhu, gdje je trebala biti blagoslovljena i nova kapelica Gospe Snježne koju je podignuo župljanin i branitelj Mata Pavlić. No, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i jakih padalina svečanost je održana u župnoj crkvi u Cerovniku. Misu je predslavio župnik Cerovnika pop Ante Luketić uz sudjelovanje članova Udruge branitelja općine Josipdol UBOJ.

Prije mise molila se krunica i litanije bl. A. Stepincu. Propovjednik je na početku istaknuo da se misa služi za poginule branitelje i da smo se došli moliti i zahvaljivati na kraju nečega a to je sloboda koju su ostvarili branitelji prije 25 godina. Četiri godine ova župa, dekanat, biskupija i domovina bili su dijelom okupirani, da bi zatim stigla sloboda. Danas uz vremensku oluju obilježavamo vojnu Oluju, što ima jaču simboliku jer čisti zrak za čišće vidike. Zahvaljujući braniteljima, poginulima i ranjenima ali i živima, imamo slobodu. Danas ne zaboravimo sebedarje svojih bližnjih, jer nebeska se domovina osvaja ovozemaljskim životom.

Kip Gospe Snježne

Pop Luketić na kraju je blagoslovio kip Gospe Snježne kojeg su za novu kapelicu darovali supružnici Željko i Slavica Bogović, a zahvalu je uručio i Mati Pavliću koji je realizirao gradnju kapelice Gospe Snježne u Vajin Vrhu. Sve njih kao i nazočne vjernike župnik Luketić je darovao krunicama u bojama hrvatske trobojnice.

Ključne riječi:
Cerovnik misa za branitelje