Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka predstojnice Teologije u Rijeci nadbiskupu Uziniću

Rijeka (IKA)

Predstojnica Teologije u Rijeci dr. s. Veronika Nela Gašpar poslala je čestitku novoimenovanom riječkom nadbiskupu koadjutoru Mati Uziniću, izrazivši mu podršku profesora, djelatnika i studenata riječke Teologije.

Čestitka u cijelosti glasi:

Preuzvišeni i dragi naš nadbiskupe mons. Mate Uziniću,

uime profesora, djelatnika i studenata naše Teologije u Rijeci, područnog studija KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, kao i u svoje osobno ime, želim Vam izraziti veliko HVALA što ste Papino imenovanje nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije, u vjeri prepoznali i prihvatili kao Isusov poziv za druge, koji od Vas traži da ponovno krenete u nepoznato, s juga prema sjeveru (usp Lk 14, 26-27).

U par rečenica izrekli ste svoj program i pozvali na sudjelovanje vjernike Riječke nadbiskupije: „Evo to je moj program. Doći s ljubavlju, kako bismo, dragi vjernici Riječke nadbiskupije, drage posvećene osobe, draga braćo svećenici, dragi nadbiskupe, svi zajedno za riječku Crkvu mogli rađati Isusa Krista svojim djelovanjem u ljubavi. Ljubav pretpostavlja međuodnos. Iskreno se nadam da ćete mi se svi vi u toj istoj ljubavi pridružiti“.

Na nas možete računati. U zahvalnosti Bogu i Vama, s radošću Vas očekujemo.