Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-mate-uzinic

U susret godini „Obitelj Amoris laetitia“

Online sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj s nad/biskupijskim povjerenicima za pastoral braka i obitelji održana je u popodnevnim satima u srijedu 24. veljače, pod predsjedanjem predsjednika Vijeća mons. Mate Uzinića, nadbiskupa koadjutora Riječke nadbiskupije i apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Dekret mons. Uzinića o slavlju misa na Badnjak, Božić, Mariju Bogorodicu i Bogojavljenje na području Dubrovačke biskupije

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić donio je 18. prosinca 2020. dekret upućen svećenicima kojim regulira slavlje misa u božićnom vremenu sukladno odluci Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata od 16. prosinca 2020. godine te najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 18. prosinca 2020. godine.

Mons. Uzinić imenovan apostolskim upraviteljem Dubrovačke biskupije

Na svečanom euharistijskom slavlju preuzimanja službe riječkog nadbiskupa koadjutora u katedrali Sv. Vida u Rijeci u srijedu 16. prosinca objavljeno je da je papa Franjo imenovao nadbiskupa koadjutora Riječke nadbiskupije mons. Matu Uzinića apostolskim upraviteljem Dubrovačke biskupije.

1 2 3