Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-mate-uzinic

Nadbiskup Uzinić o ekumenizmu na manifestaciji Festival biblico

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić i crkveni povjesničar Marko Medved sudjelovali su u nedjelju 8. svibnja na vjersko-kulturnoj manifestaciji Festival biblico u crkvi Sv. Mihovila Arkanđela u mjestu Candiana, pored Padove, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Nadbiskup Uzinić pohodio Islamski centar i čestitao Ramazanski bajram

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, povjerenik za ekumenizam i dijalog Riječke nadbiskupije mons. Matija Matičić i sudski vikar mons. Emil Svažić, u povodu Ramazanskom bajrama pohodili su u utorak 3. svibnja Islamski centar u Rijeci i vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitali jedan od njihovih najvećih blagdana.

Nadbiskup Uzinić primio pobjednike vjeronaučnog natjecanja

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić susreo se u utorak 26. travnja u Velikoj vijećnici Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci s učenicima srednjih škola, pobjednicima županijskog – nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka koje je održano 15. ožujka na temu „Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova“.

Održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak u Krku

U Krku je u srijedu 6. travnja održan preduskrsni plenarni svećenički sastanak, koji je uz biskupa ordinarija Ivicu Petanjka i biskupa u miru Valtera Župana okupio svećenike, redovnike, bogoslove i novake Krčke biskupije. Gost predavač bio je riječki nadbiskup koadjutor i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj Mate Uzinić, izvijestili su iz Biskupije Krk.

1 2 3 8