Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-mate-uzinic

Trilj svečano proslavio nebeskog zaštitnika sv. Mihovila

Svečanom procesijom i misnim slavljem koje je predvodio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u Trilju je 29. rujna održana završna proslava blagdana svetoga Mihovila Arkanđela, nebeskog zaštitnika Trilja, koji se ujedno slavi i kao Dan Grada, objavljeno je na portalu Ferata.hr.

80. obljetnica stradanja sela Podhum

Komemorativnim skupom u Sobolima kod spomenika s 91 štitom i misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Maksimilijana Kolbea u Podhumu u utorak 12. srpnja obilježena je 80. obljetnica stradanja sela Podhum.

U Riječkoj nadbiskupiji održava se 32. susret hrvatskih misionara i misionarki

Službeni dio programa 32. susreta hrvatskih misionara i misionarki počeo je u nedjelju 3. srpnja prijepodne sudjelovanjem misionara na liturgijskom slavljima u župama Riječke nadbiskupije gdje su vjernicima posvjedočili svoja misionarka poslanja, a zajedničku misu slavili su u večernjim satima u bazilici Majke Božje Trsatske.

Nadbiskup Uzinić: Sveci nam svojim primjerom pokazuju put

Župa sv. Antuna Padovanskog u Crikvenici svečano je 13. lipnja proslavila župni blagdan. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić u zajedništvu s generalnim vikarom Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanovićem, župnikom fra Ivanom Gavranom i svećenicima Crikveničkog dekanata.

Prijem učenika Ekonomske škole Mije Mirkovića u Nadbiskupskom ordinarijatu

Riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Matu Uzinića i generalnog vikara vlč. Marija Tomljanovića u utorak 31. svibnja u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci posjetili su učenici Ekonomske škole Mije Mirkovića iz Rijeke, učenici redovnih razrednih odjela kao i razreda koja pohađaju  učenici s teškoćama u razvoju, smjer pomoćni administrator.

1 2 3 9