Budi dio naše mreže
Izbornik

Četiri medalje za hrvatske salezijanske sportaše

Ljubljana (IKA)

Na jubilarnim 30. međunarodnim igrama salezijanske sportske mladeži održanima u Ljubljani od 30. travnja do 5. svibnja ekipe iz Hrvatske bile su izuzetno uspješne.

Hrvatska salezijanska sportska mladež sudjelovala je sa šest ekipa. Zlatne medalje osvojile su igračice Odbojkaškog kluba Don Bosco iz Zagreba u kategoriji do 17 godina i košarkaši Bosca iz Zagreba u kategoriji do 19 godina. Odbojkašice Don Bosca u kategoriji do 19 godina uzele su srebro. Bronca je pripala Košarkaškom klubu Bosco u kategoriji do 17 godina.

Odbojkašice Don Bosca imale su još jednu ekipu u kategoriji do 17 godina gdje su djevojke zauzele dobro 10. mjesto. Malonogometaši oratorija Don Bosco sa zagrebačke Knežije u kategoriji do 19 godina završili su natjecanje u skupini na jakom turnir koji je okupio čak 24 ekipe.

Ukupno je sudjelovalo 1250 sportaša iz 15 zemalja. Na malonogometnom turniru nastupila je i ekipa azilanata iz Postojne. Osim sportskog djela, mladi su sudjelovali u bogatom kulturnom i molitvenom programu. Sljedeće godine domaćin ovog natjecanja bit će njemački Duisburg.