Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ljubljana

SŠK i HBK jačaju suradnju na području rada s medijima

Predstavnici Slovenske biskupske konferencije (SŠK) i Hrvatske biskupske konferencije (HBK) su u ponedjeljak 15. siječnja 2024. u Ljubljani razgovarali o jačanju suradnje na području rada s medijima, izvijestila je SŠK.

Papa uputio poruku sudionicima 46. Europskog susreta mladih Zajednice iz Taizéa

Papa Franjo poslao je poruku mladima koji sudjeluju na 46. europskom susretu Zajednice iz Taizéa koji se održava na kraju godine, a koji počinje u četvrtak 28. prosinca u Ljubljani. Pozdravi su stigli i od patrijarha Bartolomeja I. i anglikanskog primasa Welbyja, kao i čelnika Europske unije, prenosi Vatican News.

Mlada misa fr. Drage Ferenceka

Dominikanac Drago Ferencek proslavio je mladu misu u nedjelju 9. srpnja 2023. u Župi Svetog Križa u Ljubljani.

Gostovanje studenata i profesora Instituta za crkvenu glazbu u Ljubljani

Studenti Instituta za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s profesoricama izv. prof. art. Mirtom Kudrnom te izv. prof. art. Elizabetom Zalović gostovali su u utorak, 16. svibnja u Sloveniji na poziv Akademije za glasbo iz Ljubljane, objavljeno je na stranici KBF-a.

Sljedeći europski susret mladih prvi put u Sloveniji

Na 45. europskom susretu mladih u organizaciji Zajednice iz Taizea koji je 28. prosinca otvoren u Rostocku objavljeno je da će se sljedeći novogodišnji susret održati u Ljubljani na prelasku u 2024. godinu, prenosi Kathpress.

U Ljubljani održan Pohod za življenje - Hod za život

Pred početak slovenskog Tjedna za život, u Ljubljani je u subotu 3. listopada održan Pohod za življenje 2020. (Hod za život 2020.). Skup je prijavljen i održan u skladu s važećim slovenskim epidemiološkim mjerama u borbi protiv koronavirusa.