Budi dio naše mreže
Izbornik

Četvrti utorak sv. Anti u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Misno slavlje četvrtoga utorka pred blagdan sv. Ante u šibenskoj crkvi Sv. Frane predslavio je 6. travnja don Roko Glasnović, tajnik šibenskoga biskupa i vršitelj drugih službi u biskupiji.

Vjernici su se i toga utorka za misu pripremali molitvama i pobožnostima a pjevanu večernju molitvu predvodio je gvardijan samostana fra Ivan Bradarić.

Don Roko je, prema poruci evanđelja dana, vjernicima govorio o oduševljenom hodu Marije Magdalene, neustrašive prenositeljice radosne vijesti o uskrsnuću Gospodinovu. Ona je uzor svakog vjernika kako se do svetosti može doći s onim s čime se ima na raspolaganju a Gospodin je taj koji nas čini svetima.

Poziv na svetost je univerzalan, rekao je don Roko, to je poziv svim vjernicima. Tako je radosna vijest nastavila svoj hod kroz stoljeća i po brojnim drugim navjestiteljima radosne vijesti od kojih danas posebno spominjemo sv. Antu iz Padove koji nas evo stoljećima oduševljava. Njegove propovijedi i njegov primjer poticaj su svima nama kako doći do Isusa, istaknuo je don Roko.

Slavlje vazmenog utorka i četvrtog utorka duhovne priprave pred blagdan sv. Ante u Šibeniku odvijalo pod veoma nepovoljnim vremenskim uvjetima. Iznenadno nevrijeme i prava snježna mećava dočekalo je na izlazu iz crkve vjernike koji su u šali rekli kako je to zapravo prava priprava za „Bijelu nedjelju“.