Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: roko-glasnovic

Ususret biskupskom ređenju: Euharistijsko klanjanje u dubrovačkoj katedrali

Euharistijsko klanjanje ususret ređenju novoga dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodio je 19. siječnja katedralni župnik don Marin Lučić. Na klanjanju su sudjelovali imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Euharistijsko klanjanje ususret biskupskom ređenju mons. Glasnovića

U sklopu duhovne priprave za ređenje novoga dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića u srijedu 19. siječnja u 19 sati, nakon večernje mise, bit će klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku koje će se izravno prenositi putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije (YouTube, Facebook).

Susret mons. Roka Glasnovića i gradonačelnika Šibenika Željka Burića

Imenovani biskup Dubrovačke biskupije mons. Roko Glasnović, uoči biskupskog ređenja i odlaska iz Šibenika, u petak 14. siječnja susreo se s gradonačelnikom Šibenika dr. Željkom Burićem u prostorijama biskupskog ordinarijata u Šibeniku, a susretu je nazočio i šibenski biskup Tomislav Rogić.

Sprovod mons. Nikole Dučkića

Mons. Nikola Dučkić, dugogodišnji župnik Janjevaca koji nastanjuju Kistanje, pokopan je u ponedjeljak, 3. siječnja u svećeničkoj grobnici na groblju u Kistanjama. Misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Nikole u Kistanjama predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je don Nikoli izrazio osobito poštovanje rekavši na misi da je mons. Dučkić 'patrijarh Janjevaca'.

Zahvala djelatnika Katoličke osnovne škole u Šibeniku imenovanom dubrovačkom biskupu

Zadnjeg nastavnog dana prvog obrazovnog razdoblja, u četvrtak 23. prosinca, djelatnici šibenske Katoličke osnovne škole zahvalili su na višegodišnjoj suradnji i skrbi za našu školu dosadašnjem ravnatelju Katoličkog školskog centra (KŠC) i predstojniku Ureda za katoličke škole naše biskupije - imenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću.

Božićna čestitka mons. Uzinića i mons. Glasnovića

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor, uputio je božićnu čestitku vjernicima Dubrovačke biskupije, a čestitki se pridružio i imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović. Čestitku donosimo u cijelosti.

1 2 3 4