Budi dio naše mreže
Izbornik

Cor cordi (Srce srcu) – nova rubrika, u doba koronavirusa, na mrežnim stranicama Hrvatskoga katoličkog sveučilišta

Zagreb (IKA)

Hrvatsko katoličko sveučilište od 23. ožujka počinje s redovnim objavljivanjima tekstova u novoj rubrici COR CORDI (Srce srcu) čiji su autori sveučilišni nastavnici i djelatnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, koji u ovoj novonastaloj situaciji s koronavirusom daju svoje stručno i znanstveno utemeljeno mišljenje iz različitih područja.

„Tekstovi će se objavljivati svakodnevno i vjerujemo da će mediji prepoznati važnost tema i objavljenih tekstova“, ističu urednici te nadodaju: „Svjesni svih pitanja i izazova pandemije koronavirusa, koji su stavljeni pred nas, odlučili smo potražiti i predstaviti razmišljanja iz različitih područja kojima se bave naši nastavnici i djelatnici na Hrvatskome katoličkom sveučilištu. Tako je ‘rođena’ ova nova rubrika Cor Cordi (Od srca srcu) na mrežnim stranicama Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Autori tekstova su naši nastavnici i djelatnici, koji će svojim razmišljanjima, ekspertizama i analizama dati svoj obol prevladavanju ovoga stanja pandemije, ali će i mnogim srcima pomoći da se nađu duhovna i promišljajna sidrišta toliko potrebna za orijentaciju u ovim vremenima“.

Uredništvo rubrike čine rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić, doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju HKS-a, dr. Anto Mikić s Odjela za komunikologiju HKS-a, sveučilišni kapelan na HKS- u dr. Odilon Singbo i voditeljica Ureda za odnose s javnošću na HKS-u Suzana Obrovac Lipar, prof.