Budi dio naše mreže
Izbornik

Covid-19: Milodari Papinih suradnika

Vatikan (IKA)

Papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski pozvao je najbliže suradnike Svetog Oca da na konkretan način, putem novčanoga priloga, izraze solidarnost s onima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, izvijestio je Vatican News.

Kako stoji u priopćenju Apostolske milostinjarnice, kardinal Krajewski uputio je poziv kardinalima, nadbiskupima, biskupima i crkvenim velikodostojnicima, najbližim suradnicima pape Franje, da putem novčanoga priloga izraze solidarnost s onima koji su pogođeni pandemijom. Riječ je o otprilike 250 pročelnika dikasterija, tajnika i ostalih osoba kojima su povjerene važne službe u Svetoj Stolici.

To je poziv na solidarnost, kako bi se sudjelovalo u trpljenju onih koji prolaze kroz kušnju. Liturgijska slavlja Velikoga tjedna kojima će predsjedati papa Franjo odvijat će se bez nazočnosti njegovih najbližih suradnika.

Papin ih je djelitelj milostinje stoga sve pozvao da se preko milodara ujedine osobno, i na poseban način, s rimskim biskupom koji predsjeda čitavoj zajednici ljubavi (usp. “Lumen gentium”, br. 13). O krajnjem odredištu milodara prikupljenih za potrebe suočavanja s aktualnim izvanrednim zdravstvenim stanjem odlučit će Sveti Otac.