Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkva u Pakistanu proglasila 2020. Godinom mladih

Rim (IKA)

Pakistanska biskupska konferencija proglasila je 2020. Godinom mladih, u skladu sa smjernicama koje su proizišle iz posljednje biskupske sinode u Vatikanu.

Za katoličku tiskovnu agenciju FIDES predsjednik Pakistanske biskupske konferencije nadbiskup Joseph Arshad istaknuo je da Crkva u Pakistanu vjeruje da su mladi odgovorni za promjene u društvu i da mogu izvršiti ključnu ulogu u naciji, osobito u promicanju evanđelja mira kroz prijateljstvo i zajedništvo među mladima koji pripadaju različitim religijama, etničkim skupinama i kulturama.

Godina mladih koja će na kapilarnoj razini uključiti sve mjesne katoličke zajednice podrazumijeva darivanje i širenje vrijednosti evanđeoske ljubavi, nade, jedinstva, mira i uzajamnog poštovanja kako bi mladi mogli njegovati jedinstvo, mir i sklad u pakistanskom društvu, nudeći primjer suživota među ljudima različitih vjera.

Pod tim vidikom Pakistanski Caritas zajedno s drugim udrugama kao što je „Jesus Youth Pakistan“ pokrenuo je projekt „Mladi za mir“, pozivajući mlade da budu istinski graditelji mira. Cilj je preko njih doprijeti do mladih muslimana, hindusa i sikha kako bi se došlo do politike i cijelog pakistanskog društva, prenosi Vatican News.

Radimo kako bi se u svima rodila svijest da su sklad i mir zajedničko dobro i glavni cilj za cijelu naciju, protumačila je komisijaPakistanske BK Pravda i mir .  Bitno je pokrenuti taj rad zbog podizanja svijesti u školama i u obrazovanju mladih ljudi. Netolerancija i mržnja često se, naime, javljaju u školskim klupama. Budućnost Pakistana ovisi o tome koliko vrijednosti poput mira i pravde budu ulazile u obrazovanje novih generacija.

Ključne riječi:
godina mladih pakistan