Budi dio naše mreže
Izbornik

Crkve u SAD-u ponovno se zatvaraju

Houston (IKA)

Nakon novih slučajeva zaraze koronavirusom i smrti jednog župnika te nakon što je više vjerskih okupljanja proglašeno žarištem zaraze, neke crkve u SAD-u tek otvorene za mise s narodom morale su ponovno zatvoriti vrata, prenosi Kathpress.

Katolička crkva Duha Svetoga u Houstonu u američkoj saveznoj državi Texas ponovno je zatvorena nakon smrti 79-godišnjega župnika i nakon što su još petorica njegove subraće redemptorista u samostanu u kojem su živjeli pozitivna na Covid 19. Nadbiskupija Galveston-Houston istaknula je u priopćenju da je redovnička zajednica poštovala sve sigurnosne mjere protiv širenja zaraze. Texas je ponovno odobrio mise s narodom s poštivanjem epidemioloških mjera početkom svibnja.

U saveznoj državi Georgia zatvorena je jedna baptistička crkva, otvorena za mise 26. travnja, nakon što je više obitelji te župe testirano pozitivno na virus. Od izbijanja pandemije zdravstvene ustanove proglasile su vjerska okupljanja žarištima širenja zaraze. Tek je 19. svibnja objavljeno da postoji mogućnost da je jedan župljanin iz okruga Butte u Kaliforniji zarazio 180 sužupljana. U travnju je u župi u okrugu Sacramento koronavirusom zaražena 71 osoba.

Zbog ponovnog zatvaranja crkava u SAD-u nastavljena je i rasprava između vlasti i vjerskih zajednica, od kojih neke upozoravaju da te mjere predstavljaju kršenje vjerskih sloboda.