Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan Katoličkog društva „Ivan Antunović“

Subotica (IKA)

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ priredilo je u četvrtak 11. kolovoza tradicionalnu književnu večer uoči središnje proslave Dužijance u svečanoj dvorani HKC-a „Bunjevačko kolo“ u Subotici.

Time je ovo Društvo obilježilo i svoj dan. Na početku večeri brojne posjetitelje pozdravio je vlč. Josip Štefković, predsjednik Katoličkog društva „Ivan Antunović“. Književna večer bila je posvećena dr. Matiji Maći Evetoviću (1894. – 1972.) poznatom znanstveniku, književniku te društvenom i kulturnom djelatniku grada Subotice, čija se 50. obljetnica smrti obilježava ove godine. Prigodno predavanje održao je povjesničar i arhivist te ravnatelj Povijesnog arhiva u Subotici Stevan Mačković. Zbor „Collegium musicum catholicum“ uveličao je događaj izvođenjem dvije skladbe domaćih autora.

Program je vodila Lucija Ivanković Radaković, a predsjednik Društva vlč. Josip Štefković je u drugom dijelu programa proglasio ovogodišnje dobitnike nagrade „Ivan Antunović“. U kategoriji zaslužnog pojedinca to je prof. dr. Josip Ivanović. U kategoriji brojne i aktivne obitelji nagrađena je obitelj Zdenka i Jasne Dulić iz Župe sv. Josipa Radnika iz Đurđina. U kategoriji zaslužne udruge ili institucije, nagrada je dodijeljena dominikankama koje ove godine obilježavaju 75. obljetnicu djelovanja u Subotici, a nagradu je primila s. Nada Ivanković, priora.

Društvo „Ivan Antunović“ izrazilo je zahvalnost HKC-u „Bunjevačko kolo“ na lijepom gostoprimstvu te institucijama koje su pomogle realizirati program i osigurati nagrade, a to su: Grad Subotica, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice te Hrvatski Caritas.