Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan otvorenih vrata Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića

Dubrovnik (IKA)

Dan otvorenih vrata Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku upriličen je u četvrtak 20. travnja za sve zainteresirane učenike završnog razreda osnovnih škola kako bi oni sami mogli posjetiti školu i upoznati se s onim što ona pruža.

Ravnatelj škole mr. don Josip Lebo dočekivao je posjetitelje, predstavio im školu, upoznao ih s nekim njezinim posebnostima i uspjesima koje njezini učenici i profesori ostvaruju na natjecanjima. U suradnji s nastavnicima i učenicima za posjetitelje su organizirane različite radionice na kojima su oni mogli steći neka nova znanja i iskustva, pa ih usporediti sa svojim željama i očekivanjima s obzirom na izbor srednje škole koji je pred njima.

Radionica Robotika u nastavi informatike pokazala je mladim posjetiteljima kako su se gimnazijalci angažirali oko osposobljavanja robota. U knjižnici su se mogli upoznati s Čarobnim mjestom znanja i kreativnosti koje pomaže klasičarima u raznim natjecanjima. Također su mogli sudjelovati u radionicama: Mikroskopiranje, izrada preparata i biljnih pigmenata; Lektire na drugačiji način; Osjećaje bez maske; Geografija na terenu te na više radionica iz živih, ali i klasičnih jezika.

Dan otvorenih vrata traje do 16 sati.