Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan otvorenih vrata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u subotu, 2. ožujka upriličen je Dan otvorenih vrata KBF-a, na kojem su sudjelovale maturantice i maturanti iz različitih škola Zagrebačke županije.

Na predstavljanju Fakulteta sudjelovalo je nekoliko profesora KBF-a zajedno s dekanom vlč. dr. sc. Josipom Šimunovićem i prodekanicom dr. sc. Silvijom Migles, studenti Studentskog zbora KBF-a te ostali studenti s različitih studijskih programa koji su zajedno s koordinatoricom dr. sc. Sandom Smoljo-Dobrovoljski pripremili cjelokupni program.

Na početku programa sve nazočne je pozdravio dekan Fakulteta dr. Šimunović, te poželio dobrodošlicu budućim studentima KBF-a. Nakon riječi pozdrava prikazan je promo video o KBF-u koji je pripremio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. U promo videu prikazan je bogat akademski život KBF-a, tri studijska programa: Filozofsko-teološki studij, Teološko-religijske znanosti, dvopredmetni program Teološko-religijskih znanosti i studij Crkvene glazbe. Potom su studenti, na kreativni način predstavili 14 katedri KBF-a, znanstveno-stručne časopise Fakulteta i različite izvannastavne aktivnosti KBF-a.

U zadnjem dijelu predstavljanja studijskih programa prikazan je video pod nazivom „Zašto studirati teologiju?“ koji je pripremio student fra Ivan Lovrić. Video predstavlja bivše studente KBF-a koji su angažirani u društvenom i crkvenom životu, u kojem su posvjedočili što je za njihov osobni razvoj značilo studirati teološke znanosti te kako im je interdisciplinaran pristup studija teologije omogućio djelovanje u različitim segmentima društva i Crkve.

U drugom dijelu programa uslijedila je dramsko-glazbena točka. Dramski dio na zanimljiv i humorističan način prikazala je glumačka skupina KBF-a Prosopon, koji su izveli „Ivanovu grupnu terapiju“. Službeni dio programa završen je kratkim koncertom studenata Instituta za crkvenu glazbu KBF-a. Dan otvorenih vrata završen je druženjem maturantica i maturanata sa studentima i profesorima KBF-a.