Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-sc-josip-simunovic

Završen 63. teološko-pastoralni tjedan

Plenarnom raspravom i zaključnim govorima u četvrtak 26. siječnja zaključen je 63. teološko-pastoralni tjedan koji se o temi "Crkva u službi otpornosti pojedinca i zajednica: prilike, vizije, otpori" protekla tri dana održavao u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

Održan Međunarodni znanstveni ekumenski simpozij „Dvadeseta obljetnica Ekumenske povelje (Charta Œcumenica) – recepcija i perspektive“

Međunarodni znanstveni ekumenski simpozij „Dvadeseta obljetnica Ekumenske povelje (Charta Œcumenica) – recepcija i perspektive“ održan je u petak 10. prosinca na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Simpoziju je sudjelovalo jedanaest predavača sa deset teoloških Fakulteta i visokoškolskih teoloških ustanova, iz pet europskih zemalja, triju kršćanskih tradicija: katoličke, protestantske (reformacijske) i pravoslavne.

Prof. dr. sc. Josip Šimunović novi dekan zagrebačkoga KBF-a

Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kardinal Josip Bozanić u pozdravu na proslavi Dana KBF-a 11. ožujka čestitao je novom dekanu KBF-a prof. dr. sc. Josipu Šimunoviću, koji će službu preuzeti početkom sljedećega tjedna, i zaželio mu obilje Božjega blagoslova i evanđeoske hrabrosti.

Članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga Marija Karla Ivančić obranila doktorski rad

Marija Karla Ivančić, članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, obranila je doktorski rad pod naslovom „Hrvatska zajednica Bračnih susreta u svjetlu postkoncilske teologije o braku i obitelji“ u petak 20. studenoga na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorski rad u fokusu znanstvenog istraživanja ima pokret Bračnih susreta, osobito njegovu metodologiju rada s naglaskom na Hrvatsku zajednicu Bračnih susreta i njeno djelovanje.