Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan Policijske kapelanije sv. Mateja apostola i evanđeliste

Bjelovar (IKA)

Dan Policijske kapelanije sv. Mateja apostola i evanđeliste, na čiji je dan 2009. godine osnovana kapelanija Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, proslavljen je u ponedjeljak 21. rujna.

Svečanost je počela misom koju je u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru predvodio policijski kapelan PU primorsko-goranske Pavao Mokri. Pridržavajući se svih preporučenih epidemioloških mjera u cilju suzbijanja pandemije COVID-19, na misi se okupio manji broj vjernika.

U propovijedi vlč. Mokri istaknuo je kako nas sv. Matej uči da Bog poziva sve ljude bez obzira na to kakvi su. Bog sve nas šalje da u svakidašnjem životu odgovorimo na njegov poziv  te živimo u miru i ljubavi prema braći i sestrama. Time dajemo svjedočanstvo za Krista i njegovo Evanđelje.

Koncelebrirali su župnik sa Sušaka preč. Siniša Vujčić, zatvorski kapelan u Bjelovaru Dejan Tot,  i župni vikar bjelovarske Župe sv. Antuna Padovanskoga fra David Sedlar, OFM. Liturgijsko pjevanje predvodila je policijska klapa „Sveti Matej“ PU bjelovarsko-bilogorske.

Bili su nazočni i načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakov Bukvić sa suradnicima, zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec, predstavnici Civilne zaštite i svih rodova policije te zaposlenici policijske uprave.

Na prigodnoj svečanosti prisutnima se obratio i policijski kapelan PU bjelovarsko-bilogorske preč. Damir Vrabec koji je svima zaželio ustrajnost u radu oko dobra i oko izgradnje boljih međuljudskih odnosa u ovoj policijskoj upravi, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.