Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan zahvale i Marijanska procesija za život u Molvama

Molve (IKA)

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije 3. listopada, proslavljena je prva subota u mjesecu, posvećena Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Prva subota proslavljena je u znaku zahvale Mariji za sve primljene milosti u hodočasničkoj 2020. godini, kao i za sve primljene milosti u pobožnosti Pet prvih subota u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Kod zavjetne kapelice Majke Božje Molvarske duhovni program započeo je u 17:30 molitvom krunice. Euharistiju u 18 sati predslavio je župnik Zdravko Tuba. Nakon euharistije i posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu uslijedila je procesija sa svijećama uz čudotvorni kip Majke Božje Molvarske.

Zatim je čudotvorni kip autom provezen kroz cijelu župu. Vjernici su u molitvenom raspoloženju i s upaljenim svijećama na dvorišnim vratima i prozorima dočekali Marijin kip.

„U osvijetljenom kipu u noći koji je došao u svaku ulicu našega mjesta prepoznajemo Mariju koja kao naša Majka svojom blizinom dolazi do svakoga od nas te nam osvjetljujući put u noći pokazuje put kroz tamu ovoga svijeta, put do istinskoga svjetla koje je Isus. Ujedno, ovom smo se procesijom priključili Marijanskoj procesiji za život i svim vjernicima naše domovine moleći za zaštitu života i pravo na život nerođenih“, rekao je fra Zdravko.