Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bezgresno-srce-marijino

Posveta Župe Tuhelj Bezgrešnom Srcu Marijinu

U prvu nedjelju nakon blagdana Gospe Fatimske, 15. svibnja 2022., u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju, svečano je proslavljena Posveta župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

O posveti Bezgrješnomu Srcu Marijinu

U povodu čina posvete čovječanstva, a napose Ukrajine i Rusije, Bezgrješnomu Srcu Marijinu, donosimo tekst vlč. Tomislava Hačka „Posveta Bezgrješnomu Srcu Marijinu“ sa stranica Zagrebačke nadbiskupije.

Korizmena duhovna obnova u slavonskobrodskoj Župi Bezgrešnog Srca Marijina

U slavonskobrodskoj Župi Bezgrešnog Srca Marijina od 21. do 23. ožujka održana je trodnevna duhovna obnova koju je vodio fra Ante Barišić. Prvoga dana, u ponedjeljak, 21. ožujka obnova je započela molitvom krunice i Litanijama Krvi Kristovoj te je uslijedilo misno slavlje i prigodna propovijed. Nakon mise, u katehezi, fra Ante je govorio na temu „Obraćenje i korizma“.

Čin posvete Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu

U petak, 25. ožujka u 17 sati papa Franjo predsjedat će, u Bazilici sv. Petra u Vatikanu, Obredom pomirenja više pokornika s pojedinačnom ispovijedi i odrješenjem te Činom posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu, objavio je u utorak, 22. ožujka Tiskovni ured Svete Stolice.

Duhovna priprava za župnu svetkovinu na Budainci u Slavonskom Brodu

Za svetkovinu Bezgrješnog Srca Marijina i 25. obljetnicu djelovanja svoje župne zajednice vjernici istoimene župe na Budainci u Slavonskom Brodu pripremali su se u četvrtak, 10. lipnja sudjelujući na misnom slavlju koje je uz domaćeg župnika Andriju Djakovića i pastoralnog suradnika vlč. Filipa Perkovića predvodio vlč. dr. Ivica Raguž, profesor na đakovačkom KBF-u.

ARGUMENTI HKR-a: Pobožnost Srcu Isusovu

Crkva uskoro slavi svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Zato se u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u srijedu 9. lipnja razgovaralo o pobožnosti Srcu Isusovu te djelovanju organizacija i zajednica posvećenih Presvetom Srcu Isusovu.

1 2