Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan župnog zajedništva u Župi bl. Stepinca

Slavonski Brod (IKA)

Druženje župnih suradnika Župe blaženoga Alojzija Stepinca u Naselju Andrije Hebranga u Slavonskom Brodu, na koje su bili pozvani svi vjernici, organizirano je u subotu, 1. lipnja u suradnji sa župnikom Ivicom Martićem, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Na susretu su bili članovi Zajednice sv. Poliona (liturgijski čitači), Zajednice svetog Franje (uređenje okoliša – cvijeće i drveće), Čuvari saveza svetog Josipa (muška grupa zadužena za sve fizičke poslove po župi, uključujući košnju trave), pripadnice Grupe sveta Marta (čišćenje i održavanje same župne crkve), novi župljani iz Gornje Vrbe, veći dio djece iz Dječje kreativne radionice, nekoliko ministranata, članovi zbora, animatori Dječje kreativne radionice te pripadnici skupine Male Marije.

Susret je počeo misnim slavljem, a nastavljen je programom u kojem se našlo za svakoga ponešto.

Župljanin Davor Knežević dovezao je i napuhao napuhanac na kojem su se djeca satima igrala, dok su drugi župljani donijeli malonogometne golove, rekete za badminton i još neke sprave kojima se ne zna ni ime pa su majstori roštilja, nakon obavljenog posla pripremanja raznih mesnih delicija na pravom roštilju na drveni ugljen, igrali nogomet s djecom, drugi su igrali badminton a treći su se igrali drugih igara.

Župljanke, pripadnice svih skupina, donijele su razne slastice, a djeca iz Dječje kreativne radionice su, uz nadzor i pomoć animatorica radionice, pekla vafle u pekačima.