Budi dio naše mreže
Izbornik

Dar ministranata iz Kaštel Kambelovca najpotrebitijima

Kaštel Kambelovac (IKA/TU)

Župnik u Kaštel Kambelovcu don Ivan Čotić i njegovi ministranti su, nakon blagoslova obitelji, s dijelom darova koje su tom prilikom dobili darivali dvije obitelji u potrebi, javlja Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ovogodišnji pohod obiteljima protekao je uz molitvu i blagoslov, propitivanje o zdravlju, kako se živi, o dolascima na misu i djece na vjeronauk.

Dolazak ministranata u blagoslov za župljane Kaštel Kambelovca bila je i prigoda da ih radosno i velikodušno nagrade bombonima, čokoladom ili pokojom kunom. Veći dio tog novca ministranti su u dogovoru sa župnikom i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije s 6 200 kuna darovali dvjema obiteljima koje žive u vrlo teškoj materijalnoj situaciji.

„U prvoj obitelji samohrani otac u podstanarskom stanu živi s tri sina. Iz dana u dan se bori da bi svojoj djeci pružio ono najosnovnije. Prije tri godine obitelj je snašla tragedija, kada je nakon duge i teške bolesti preminula supruga i majka. Otac je bio primoran napustiti posao da bi mogao odgajati sinove i brinuti se za njih. Obitelj prima socijalnu pomoć i dječji doplatak kao jedino mjesečno primanje, a taj iznos nije dostatan za plaćanje podstanarskog stana i brige o tri mala školarca“, posvjedočio je župnik Čotić.

„U drugoj obitelji samohrana majka troje djece živi u podstanarskom stanu nakon što joj je tragično preminuo suprug. Trenutno se i ona sama nalazi u teškom zdravstvenom stanju te nije u mogućnosti raditi da bi svojoj djeci osigurala bolji život. Dvoje djece su školarci, a najmlađe je predškolske dobi. Obitelj živi od očeve mirovine i dječjeg doplatka koja su im jedva dostatni za plaćanje podstanarskog stana i režija“, nastavio je župnik.

„Odlučivši da veći dio dara naših župljana daruju najpotrebnijima, naši ministranti su se uvjerili kako je radost darivanja dvostruka radost, radost darovanoga i darivatelja“, ustvrdio je don Ivan.

Silvana Burilović Crnov