Budi dio naše mreže
Izbornik

„De humilitate – O poniznosti...” - nova knjiga prof. dr. Ivice Raguža

Đakovo (IKA/TU)

Prof. dr. sc. Ivica Raguž, profesor dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, objavio je novu knjigu u nakladnoj kući „Panni” pod naslovom „De humilitate – O poniznosti. Humilitas est sublimitas“. 

Knjiga je u cijelosti posvećena poniznosti: Kristova poniznost, poniznost svetaca, poniznost u međuljudskih odnosima, poniznost i krjeposti, poniznost i patnje, bolesti, poniznost. Radi se o knjizi koja, za razliku od svih dosadašnjih autorovih knjiga, uvodi čitatelja u samo središte kršćanske vjere. „Knjigu bi se moglo shvatiti kao odgovor na pitanje ‘Tko je kršćanin?’ Stoga, tko god želi bolje razumjeti samoga sebe kao kršćanina, poniznije živjeti svoju vjeru, ili pak tko želi razumjeti kršćane, a sam nije kršćanin, možda mu u tom pripomogne ova knjiga o poniznost. Jer, kršćaninova je uzvišenost u poniznosti“, ističe autor.

Knjiga na 281 stranica po cijeni od 18 eura može se naručiti u Nadbiskupijskoj knjižari bl. Salomeje u Đakovu: bl.salomeja@djos.hr; na telefonski broj 031/802-430; ili pak kod samoga autora: communio.hr@gmail.com.