Budi dio naše mreže
Izbornik

Deveteročlana obitelj Pereković dobila stambene module

Sela (IKA)

Caritas Sisačke biskupije isporučio je u srijedu 24. veljače dva stambena modula obitelj Pereković u Selima.

Primopredaji je nazočio i župnik župe Slivno kraj Imotskog fra Željko Tolić sa suradnicima te ravnateljica Caritasa Kristina Radić. Upravo su darovima župljana te župe i kupljeni stambeni moduli za ovu brojnu obitelj koja ima devetero članova, a od toga sedmero maloljetne djece.

Dom te obitelji nastradao je uslijed razornog potresa i privremeno je neuporabljiv za življenje. Sa situacijom detaljno je dobročinitelje upoznala majka obitelji Ana-Marija, istaknuvši kako je na kući popucala krovna konstrukcija, temelji i armirano betonske ploče.

Iz navedenog razloga bilo je nužno što hitnije stambeno zbrinuti obitelj kako bi prvenstveno djeci bio osiguran smještaj.

Fra Željko Tolić istaknuo je kako istoga trenutka kada se Hrvatskom proširila vijest o razornom potresu u župi Slivno pokrenuta rijeka solidarnosti i svi su željeli biti blizu ljudima koji su ostali bez krova nad glavom. Tako je nakon samo tjedan danas skupljeno za jedan stambeni modul, a uskoro i za drugi. Nakon što je saznao da će ti moduli ići u ovu brojnu obitelj dodano je kupljeno računalo i printer koji će uvelike djeci pomoći u školovanju. Fra Željko je poručio i kako će ostati u kontaktu s obitelji Pereković koja se i u narednom razdoblju može osloniti na župu Slivno.

Na kraju, neizmjernu zahvalnost župi Slivno, župniku Toliću i sisačkom Caritasu čijim je posredstvom to realizirano, iskazala je Ana-Marija Pereković, poručivši i kako su im tom donacijom uvelike olakšali život i čekanje trenutka kada će krenuti obnova njihova doma.