Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: caritas-sisacke-biskupije

Caritas Sisačke biskupije pripremio više od dvije tisuće uskrsnih paketa

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni biskupom Vladom Košićem i koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu obilaze ovih dana one smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Caritas Sisačke biskupije podijelio više od tisuću paketa stradalima u potresu

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu redovite skrbi za stradale u potresu obišli su ovih dana one smještene u stambenim modulima i mobilnim kućama te podijelili više od 1000 božićnih paketa hrane i higijenskih potrepština kako bi se ovim najranjivijima barem malo olakšao život u nadolazećim božićnim danima.

Godina uspješne provedbe programa „Mobilnost za naše starije"

Jedan od programa Caritasa Sisačke biskupije „Mobilnost za naše starije“ provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku.

Godina djelotvorne ljubavi Caritasa Sisačke biskupije

Razorni potresi koji su krajem 2020. godine pogodili Sisačku biskupiju ostavili su za sobom ljudske žrtve, ruševine i neizvjesnost, a posljedice se na ovom području osjećaju još i danas. Od prvog dana Caritas Sisačke biskupije zajedno s više od 3000 volontera organizirao se i uključio u zbrinjavanje stradalih kako bi ublažio posljedice stradavanja.

Caritas Sisačke biskupije počeo podjelu božićnih paketa

Caritas Sisačke biskupije od četvrtka 16. prosinca započeo je već tradicionalnu podjelu božićnih paketa svojim korisnicima. U ovoj otežanoj situaciji zbog pandemije i potresa pripremljeno je 520 paketa za redovite korisnike, a više od 700 bit će podijeljeno onima koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i području pogođenom potresom.

Završna konferencija projekta „Zaželi“

Nakon 18 mjeseci provedbe projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena Caritasa Sisačke biskupije“, u petak 3. prosinca u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku održana je njegova završna konferencija.

Predstavljen novi EU projekt Caritasa Sisačke biskupije

Novi EU projekt Caritasa „Razvoj usluge psihosocijalne podrške i poludnevnog boravka u Caritasu Sisačke biskupije“ predstavljen je u srijedu, 22. rujna u Velikom Kaptolu u Sisku, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Biskup Košić zahvalio Krčkoj biskupiji i dominikankama za iskazanu solidarnost

Sisački biskup Vlado Košić slavio je u ponedjeljak 9. kolovoza u kapeli kampa „Oaza Kraljice mira“ na Krku misu kojom je želio zahvaliti Krčkoj biskupiji i dominikankama koje su u Orebiću od 26. lipnja do 3. kolovoza primile u četiri skupine ukupno 80 mladih s područja Sisačke biskupije stradale u potresu.

1 2 3 6