Budi dio naše mreže
Izbornik

Provođenje projekta „Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima s djecom i starim i nemoćnim osobama koje žive u siromaštvu“ u Sisačkoj biskupiji

Sisak (IKA)

Caritas Sisačke biskupije, uz financijsku podršku Hrvatskog Caritasa, već šest mjeseci uspješno provodi projekt pod nazivom „Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima s djecom i starim i nemoćnim osobama koje žive u siromaštvu“, izvijestio je u utorak, 18. lipnja 2024. Hrvatski Caritas.

Projekt je pokrenut 1. siječnja 2024. godine i trajat će godinu dana. Glavni cilj projekta je razviti dodatne i inovativne socijalne usluge za obitelji, djecu te starije i nemoćne osobe.

Tim uslugama se želi doprinijeti otklanjanju uzroka siromaštva i povećati mogućnosti za izlazak iz socijalne isključenosti.

Projektom se pridonosi smanjenju siromaštva te poboljšanju kvalitete života obitelji, djece i starih, nemoćnih i napuštenih osoba kroz nekoliko točaka fokusa. To je prije svega pružanje psihosocijalne pomoći i program podrške obiteljima u različitim situacijama rizika za odgoj djece putem savjetovanja praćenja i podrške. U sklopu projekta, nalazi se i program socijalnog uključivanja u obliku raznih edukativnih radionica za obitelji u siromaštvu te na kraju pružanje materijalne pomoći starim, nemoćnim i napuštenim osobama u obliku dostave toplih obroka.

Projektom je obuhvaćeno 40 obitelji, što uključuje otprilike 140 osoba – djecu te 50 starih i nemoćnih osoba kojima se svakodnevno dostavljaju topli obroci.