Budi dio naše mreže
Izbornik

Dobrotvorni koncert u Kutini za Zakladu Ivanova kuća

Kutina (IKA)

U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Kutini 11. veljače održan je treći dobrotvorni koncert za Zakladu „Ivanova kuća“. Sam naslov „Ne zaboravi one koji zaboravljaju“ govori o misiji Zaklade prema bolesnima od demencija, posebice Alzheimerove bolesti.

Iskazana je zahvala volonterima Zaklade za okupljanje, brigu i kućne posjete korisnicima. Redovito okupljanje je srijedom u prostorijama Zaklade (ZIK) u Crkvenoj 66, ali i posjeti obiteljima. Na koncertu su nastupili crkveni zborovi s područja grada Kutine, vokalne skupine i solisti: Dječji zbor župe sv. Marije Snježne Kutina, Ženska klapa župnog zbora „Dr. Gustav Baron“ župe sv. Marije Snježne Kutina, Župni zbor AS župe bl. A. Stepinca Kutinska Slatina, Kristina Vidović i Jasenko Horvat, Župni zbor župe bl. A. Stepinca iz Budaševa u svojstvu zbora-gosta, Saša Begović Matošković, Ženska vokalna skupina Kutinske Dunje, Vokalna skupina Rusalke, Pjevački zbor „Za vašu dušu“ Udruge umirovljenika Grada Kutine. Publika je nesebičnim pljeskom pokazala zahvalnost i dala podršku izvođačima i volonterima Zaklade. Zahvalnice za organizaciju uručene su Gradu Kutini, Pučkom otvorenom učilištu, tiskarama Grafotisak i Gratis, organizatorici Bernardi Grdić, te ZAMP-u.

U završnici o. Mariano Passerini zahvalio je za organizaciju koncerta gradonačelniku grada Kutine Zlatku Babiću, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Jasminki Molnar i realizatorici programa Bernardi Grdić. Obraćajući se nazočnima, gradonačelnik Kutine Babić izrazio je potporu daljnjim projektima Zaklade Ivanova kuća i svim udrugama koje su neumorne u prepoznavanju potreba građana, te završio riječima: „Kutina je uvijek imala humanitarno srce, a s djelovanjem Zaklade ‘Ivanova kuća’ još ga je više proširila i oplemenila“.

Ključne riječi:
koncert Zaklada Ivanova kuća