Budi dio naše mreže
Izbornik

Događanja u riječkoj katedrali

Zagreb (IKA)

Rektor katedrale Sv. Vida u Rijeci mons. dr. Matija Matičić na raspolaganju je svojim vjernicima iz katedralne zajednice za duhovni razgovor pozivom na broj: 092 389 8356 svaki dan od 13.30 do 15.30 sati dok traje pandemija COVID-19.

Na istom broju može se ostaviti poruku kao i pozvati ili napisati poruku putem WhatsApp-a i Viber-a te na e-mail: katedralasvvid@gmail.com
Također, dok traje pandemija, svaki dan uključujući i nedjelju u 11.30 sati rektor služi sam misu u zatvorenoj katedrali i poziva sve čije su upisane misne nakane u katedrali te sve iz zajednice da se pridruže u duhu i molitvi u to vrijeme.
Cijelo vrijeme dok traje pandemija pa do završetka, Presveti Oltarski Sakrament trajno je izložen u zatvorenoj katedrali podno Čudotvornog Raspela između Relikvije Krvi i Relikvije Križa u srcu našega grada. Tko god u bilo koje vrijeme prolazi mimo katedrale neka se znamenuje križem. Rektor će svaki dan u 12 sati dok zvone zvona, s otvorenog prozora (vitraja sv. Nikole) iznad vrata (portala) katedrale, blagoslivljati s Presvetim grad i građane. Rektor katedrale moli vjernike da se radi toga “ne zadržavaju na Trgu Grivica, nego gdje god se nalazili primite blagoslov, bilo u stanu, na radnom mjestu ili ulicama grada”.
Ovime rektor riječke prvostolnice želi iskazati blizinu svojim vjernicima iz katedralne zajednice, ali i svim građanima moleći za njih i u duhu s njima za vrijeme strašne pandemije COVID-19.