Budi dio naše mreže
Izbornik

Dogovoren nastavak suradnje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i don Luigija Milanija

Zagreb (IKA)

Don Luigi Milani sa suradnicima iz talijanske biskupije Mantova boravio je od 26. veljače do 1. ožujka u prijateljskom posjetu Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te je dogovoren nastavak njihove suradnje.

Don Luigi Milani je tijekom boravka u Zagrebu posjetio Caritasove domove u Brezovici i na Savici te stambenu zajednicu na Trešnjevci i Prihvatilište za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu.

Obilazak korisnika i razgovor sa zaposlenicima bili su prigoda da se bolje upozna organizacija rada i nove aktivnosti Caritasa te dogovore planovi daljnjih projekata i suradnje, istaknula je ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar.

Posebna radost gostima iz Italije bio je susret s obitelji kojoj je Caritasa potkraj 2022., uz pomoć župe sv. Antuna u Sesvetskim Selima i Hrvatskog Caritasa te brojnih dobročinitelja, adaptirao potkrovlje kuće kako bi djeca imala primjeren prostor za boravak i učenje. U opremanje prostora bila je uključena i talijanska župa sv. Petra i Pavla iz Guidizolla te biskupija Mantova.

Za potrebe njege korisnika u Brezovici gosti iz Italije uručili su donaciju kirurških rukavica koja je dar sestara benediktinki od Ljubavi (Benedettine di Carità) iz Solferina u biskupiji Mantova.

Dugogodišnja suradnja Zagrebačkog Caritasa i don Luigija Milanija, koji trenutno obnaša dužnost župnika u župi sv. Petra i Pavla u Guidizollu, nastavlja se i u nadolazećem razdoblju. Naime, dogovoreno je da će tijekom kolovoza 2023. godine petnaestak volontera iz Italije boraviti u Brezovici i na Savici kako bi u druženju i pomaganju proveli dio svoga ljetnog odmora.